Ostar

Röd Alvar

En halvmjuk kittost av Munstertyp med karaktäristisk arom. Mild och fast som ung men mognar till en karaktärsfast bekantskap efter ungefär tre månader. Hel ost väger runt 1 kg.

Carla

Döpt efter vår första kund, Carlas Café i Näsby. Det är en halvmjuk ost med lätt kittyta. Mild och lite gräddig i smaken som ung, får mognadstoner och mer karaktär med tiden. Ytan varierar från guldgul till rödorange, ofta med stråk av vitt eller grönt. Lagras från fyra veckor till tre månader. Hel ost väger 6-800 gram

 Blå Alvar

Vår storsäljare. En dessertost med blåmögel av lite fastare typ. Lagras två – tre månader, osten väger runt 2 kg.

Solvända

IMG_4606

Hårdost med aningens sötma. I bakgrunden lite mörka, beska och nötiga toner. Osten är torr och spröd i konsistensen och avnjutes lämpligen med öl, vin eller torr cider. Osten väger ungefär 12 kg.

Alvaroumi

Grillost av cypriotisk typ perfekt att grilla eller steka. Det som är karaktäristiskt för vår grillost är hög stekbarhet, lägre salthalt och en rund, fyllig smak.

Färskost
Farskost

Mjölksyrakoagulerad mjuk och bredbar färskost smaksatt med olika kryddor. Havtorn och ramslök är standard i sortimentet. Ibland gör vi speciella smaker på begäran eller till olika evenemang.